Monday, February 21, 2011

Gadgets in Windows 7

Windows 7 are uneltele pentru desktop (gadget-urile) ascunse, neactivate, lasand activarea lor la alegerea fiecarui utilizator.
Cum activam DesktopGadgets in windows 7? Nimic mai simplu:
- se da click dreapta pe Desktop
clip_image001
- in continuare se da click pe Gadgets si va aparea Gadget Gallery
clip_image002
-pentru a activa unul din gadget-urile disponibile
se da dublu clik pe el.
Mai multe gadget-uri putem instala dand click pe link-ul "Get more gadgets Online"
clip_image003
In continuare voi prezenta cateva dintre gadget-urile reusite din Windows 7 care aduc imbunatariri sistemului de baza.
Voi incepe cu gadget-urile foarte utile astfel:
  1. Monitorizarea sistemului
clip_image004
Figure 1 monitorizare CPU, procesor harddisk, adresa IP, viteza transfer Windows 7
De unde le putem lua (download links)?
a) CPU(processor) usage – CPU Meter
b) Utilizare retea, vizualizare adresa IP, vizulizare viteza transfer - Network Meter
c) Utilizare harddisk HDD - Drive Meter

Friday, February 18, 2011

Yahoo mail in romana!

Dupa indelungi asteptari, compania americana Yahoo va lansa in luna martie Yahoo.ro, spune Mihai Fanache, managerul MediaCafe, companie care vinde publicitate pe site-urile Yahoo in Romania.
In plus, Mihai Fanache a spus ca paginaYahoo.ro va contine stire agregate din diverse domenii. "Vom avea continut relevant din toate domeniile care conteaza, avem deja acorduri cu produse din trustul Pro TV, cu Apropo, cu Realitatea TV", spune el.

Pagina va arata exact la fel ca Yahoo.com, insa continutul va fi in limba romana. Deja exista astfel de versiune in Olanda sau Turcia.
De asemenea, vom avea si e-mail in limba romana. Iar potential exista, mai ales ca serviciile Yahoo sunt folosite de peste 8 milioane de persoane.
In schimb, cei de la Yahoo nu vor face angajari in urmatoarea jumatate de an. Si asta spre deosebire de cei de la Google, care atunci cand au deschis birou in Romania, au anuntat ca fac recrutari.
Yahoo.ro, un proiect mult-asteptat
Chiar daca existenta versiunii Yahoo.ro este o veste buna pentru internautii romani, lansarea acesteia a tot fost amanata.
Insa in noiembrie anul trecut, oficiali ai Yahoo prezenti la o conferinta la Bucuresti spuneau ca in 2011 va fi lansat serviciul de e-mail Yahoo in limba romana.

Efectuarea unei operaţiuni de încărcare multiplă

Utilizaţi această metodă pentru a instala Windows XP ca sistem de operare separat pe computer. Acest lucru vă permite să instalaţi mai multe sisteme de operare şi să alegeţi pe care dintre ele să-l utilizaţi de fiecare dată când porniţi computerul. Pentru mai multe informaţii privind modul de încărcare multiplă Windows XP şi alte versiuni de Windows şi MS-DOS, faceţi clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoştinţe Microsoft:

217210 Cum se efectuează încărcări multiple în Windows XP, Windows 2000, Windows NT, Windows 95, Windows 98, Windows Me şi MS-DOS

Thursday, February 17, 2011

Cum formatezi NTFS un stick USB

Daca ai incercat sa formatezi un stick USB poate ai observat ca singurele optiuni de formatare pe care le ai sunt FAT si FAT32 . Aceasta este functionalitatea default din Windows XP. Totusi cu citeva setari poti formata stick-ul tau in format NTFS.
Principalele avantaje ale tipului NTFS sunt :
- poti seta alliw sau deny pe fisiere individuale pentru utilizatorii Windows (lucruri care nu le poti face daca tipul de fisiere e FAT)
-poti de asemenea folosi default encryption din Windows XP
-poti comprima fisierele pentru gestiunea spatiului
-poti de asemena seta disk quota si poti chiar crea partitii
 
Ca si dezavantaje ne-am putea gindi ca accesul la device poate deveni mai lent sau ca versiunile mai vechi de Windows cum a fi Windows 2000 nu vor putea citi fisiere NTFS , cum de altfel nici Linux nu poate (putem rezolva asta cu ext2fs)
Un alt dezavantaj , daca folosim optiunea encrypt este acela ca nu vom putea accesa fisierele de oriunde
 
Mai bine sa vedem cum putem formata NTFS un stick USB.
Pentru inceput , conectati stick-ul  USB la computer. Apoi right-click pe My Computer si  alegeti  Manage.
manage my computer
Apoi click pe Device Manager si
expand Disk Drives. Ar trebui sa vedeti stick-ul USB in lista ca  “Generic USB 2.0 USB Drive” asu ceva asemanator.
usb disk drive
Apoi right-click pe USB drive-ul dvs din Disk Drives si alegeti Properties. Apoi mergeti la tab–ul Policies .
optimize for performance
Aici aveti 2 optiuni . “Optimize for quick removal” este selectat by default. Modificati setarea alegand optiunea  “Optimize for performance” . Aceasta va face enable la writing caching pe stick si de asemea va permite sa formatati NTFS .
Asta e tot . Click OK si mergeti la My Computer. Right click pe stick si veti observa in combo-box-ul de sub format ca va apare optiunea de NTFS file system
file system ntfs

Yahoo mail in romana!

Dupa indelungi asteptari, compania americana Yahoo va lansa in luna martie Yahoo.ro, spune Mihai Fanache, managerul MediaCafe, companie care vinde publicitate pe site-urile Yahoo in Romania.
In plus, Mihai Fanache a spus ca paginaYahoo.ro va contine stire agregate din diverse domenii. "Vom avea continut relevant din toate domeniile care conteaza, avem deja acorduri cu produse din trustul Pro TV, cu Apropo, cu Realitatea TV", spune el.
Pagina va arata exact la fel ca Yahoo.com, insa continutul va fi in limba romana. Deja exista astfel de versiune in Olanda sau Turcia.
[Continuare]

Wednesday, February 16, 2011

AVG Anti-Virus

AVG Anti-Virus Free Edition 2011 este cel mai bun software antivirus gratuit disponibil.
AVG Anti-Virus Free Edition 2011 este un antivirus cu drepturi depline si optiuni anti-spyware, ce include printre altele un scanner de e-mail, motorul de scanare, scanare programata, actualizări automate. Nu este necesar sa platiti pentru un program antivirus cand aveti la indemana cel mai bune software antivirus free din lume, ceea ce trebuie sa faceti este doar sa-l descarcati.
AVG Anti-Virus Free Edition 2011  functioneaza pe Windows 7, Windows Vista, Windows XP,  Windows 2000 si chiar Windows 98 cu consum de resurse minime.
AVG Anti-Virus Free Edition 2011 va permite:

- sa navigati si si sa cautati in siguranta folosind protectia in timp real AVG LinkScanner's®
- sa stati protejat pe retelel sociale folosind  AVG Social Networking Protection
- sa beneficiati de o scanare mai rapida folosind PC AVG Smart Scanning in timp ce nu folositi PC-ul, iar in momentul in care se foloseste PC-ulscanarea se executa in modul low-priority
-sunteti la curent  prin intermediul comunitatilor AVG Community Protection Network si AVG Protective Cloud Technology cu ultimele informatii privind amenintarile informatice.

Numarul foarte mare de caracteristici premium cu care este livrat, frecventa de actualizare a semnaturilor de virusi, fac din AVG unul dintre cele mai bune  programe antivirus gratuite astazi.
AVG este un producator global de software de securitate ce protejeaza mai mult de 110 de milioane de consumatori si intreprinderi mici din 170 de tari de incidenţa tot mai mare de amenintari web, virusi, spam, inselatoriilor cibernetice (cyber-escrocilor) si a hackerilor pe internet.

Sunday, February 13, 2011

Instalarea Windows XP într-un folder nou (instalare paralelă)

Această metodă descrie cum să instalaţi Windows XP într-un folder nou (instalare paralelă) pentru a executa două sisteme de operare sau pentru a accesa, a repara sau a regăsi date de pe un disc deteriorat.
Înainte să începeţi, porniţi computerul utilizând unul dintre următoarele suporturi:
  • Discul de pornire Microsoft Windows 98/Windows Millennium Edition
  • CD-ul Windows XP sau dischete de încărcare Windows XP
    Notă Se recomandă să utilizaţi CD-ul Windows XP în următorii paşi. Însă, dacă nu aveţi CD-ul, utilizaţi dischetele de încărcare Windows XP.
Pentru a instala Windows XP într-un folder nou (cunoscută şi ca instalare paralelă), urmaţi aceşti paşi:
  1. Porniţi computerul de pe CD-ul Windows XP (sau de pe dischetele de încărcare). Pentru aceasta, introduceţi CD-ul Windows XP în unitatea de CD sau DVD, apoi reporniţi computerul.
  2. Când apare pe ecran mesajul „Press any key to boot from CD”, apăsaţi orice tastă pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP.
  3. În ecranul Welcome to Setup, apăsaţi pe ENTER pentru a începe instalarea Windows XP.
  4. Citiţi Termenii licenţei pentru software Microsoft, apoi apăsaţi F8.
  5. Selectaţi partiţia pe care doriţi instalarea Windows XP, apoi apăsaţi pe ENTER.
  6. Selectaţi opţiunea Leave the current file system intact (no changes), apoi apăsaţi ENTER pentru a continua.
  7. Apăsaţi ESC pentru a instala într-un alt folder.
    Dacă programul de instalare detectează un alt folder de sistem de operare, vă va solicita să tastaţi numele folderului nou după bara oblică inversă (\), de exemplu \WINXP. Dacă nu sunt detectate alte sisteme de operare, programul de instalare numeşte automat folderul \Windows. Pentru mai multe informaţii privind modificarea numelui de folder la noi instalări, faceţi clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoştinţe Microsoft: 315242 Cum se desemnează numele original de folder pentru o reinstalare Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
  8. Apăsaţi ENTER pentru a continua.
  9. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a parcurge instalarea Windows XP.
Dacă aţi instalat cu succes Windows XP, aţi terminat.

Saturday, February 12, 2011

Upgrade la Windows XP

Această secţiune descrie cum să faceţi upgrade la Windows XP din Windows 98, Windows Millennium Edition şi Windows 2000 Professional.
Notă Din Windows 2000 şi Windows 2000 Professional nu se poate face upgrade decât la Windows XP Professional. Nu este posibil să faceţi upgrade de la Windows 2000 la Windows XP Home.
Important Înainte să începeţi procesul de upgrade, contactaţi producătorul computerului pentru a obţine cele mai recente upgrade-uri de BIOS pentru computer,
apoi instalaţi upgrade-urile. Dacă actualizaţi BIOS-ul după ce faceţi upgrade-ul computerului, poate fi necesară reinstalarea Windows XP pentru a beneficia de caracteristici precum suportul ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) din BIOS. Dacă este posibil, actualizaţi firmware-ul pentru toate dispozitivele hardware înainte să începeţi upgrade-ul.
Se recomandă să vă deconectaţi de la Internet în timpul instalării. Acest pas nu este necesar, dar deconectarea de la Internet în timpul instalării ajută la protejarea computerului. Pentru protecţie suplimentară, se recomandă şi să activaţi paravanul de protecţie din Microsoft Internet Explorer. Pentru mai multe informaţii, consultaţi subiectul „Activarea sau dezactivarea paravanului de protecţie al conexiunii la Internet” din ajutorul pentru sistemul Windows. Pentru mai multe informaţii privind modul de pregătire al Windows 98 sau Windows Millennium Edition pentru un upgrade la Windows XP, faceţi clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoştinţe Microsoft:
316639 Cum se pregăteşte Windows 98 sau Windows Millennium Edition pentru upgrade-ul la Windows XP
Pentru a face upgrade la Windows XP, urmaţi aceşti paşi:
  1. Porniţi computerul, apoi introduceţi CD-ul Windows XP în unitatea de CD sau DVD.
  2. Dacă Windows detectează automat CD-ul, faceţi clic pe Instalare Windows pentru a porni Expertul de instalare Windows XP.
    Dacă Windows nu detectează automat CD-ul, faceţi clic pe Start. Apoi, faceţi clic peExecutare. Tastaţi următoarea comandă, apoi faceţi clic pe OK: literă unitate CD:\setup.exe
  3. Când vă este solicitată selectarea unui tip de instalare, selectaţi Upgrade (setarea implicită), apoi faceţi clic pe Următorul.
  4. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a termina upgrade-ul.
Dacă aţi făcut upgrade la Windows XP cu succes, aţi terminat. Dacă aceşti paşi nu v-au ajutat să faceţi upgrade la Windows XP, continuaţi cu secţiunea „Paşii următori”

Friday, February 11, 2011

Instalarea Windows XP pe un hard disk nou

Această metodă descrie cum se instalează Windows XP pe un hard disk nou. Acest lucru se face de obicei când se instalează un hard disk nou pe computer.
Notă Va fi necesar CD-ul sistemului de operare anterior pentru a finaliza această metodă.
Înainte să începeţi, porniţi computerul utilizând unul dintre următoarele suporturi:
  • Discul de pornire Microsoft Windows 98/Windows Millennium
  • CD-ul Windows XP sau dischete de încărcare Windows XP
    Notă Se recomandă să utilizaţi CD-ul Windows XP în următorii paşi. Însă, dacă nu aveţi CD-ul, utilizaţi dischetele de încărcare Windows XP.
Pentru a instala Windows XP pe un hard disk nou,
urmaţi aceşti paşi:
  1. Porniţi computerul de pe CD-ul Windows XP (sau de pe dischetele de încărcare). Pentru aceasta, introduceţi CD-ul Windows XP în unitatea de CD sau DVD, apoi reporniţi computerul.
  2. Când apare pe ecran mesajul „Press any key to boot from CD”, apăsaţi orice tastă pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP.
  3. În ecranul Welcome to Setup, apăsaţi pe ENTER pentru a începe instalarea Windows XP.
  4. Citiţi Termenii licenţei pentru software Microsoft, apoi apăsaţi F8.
  5. Când vi se solicită CD-ul Windows XP, introduceţi CD-ul Windows XP.
  6. Reporniţi computerul.
  7. Când apare mesajul „Press any key to boot from CD”, apăsaţi orice tastă pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP.
  8. În ecranul Welcome to Setup, apăsaţi pe ENTER pentru a porni instalarea Windows XP.
  9. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a selecta şi formata o partiţie unde doriţi instalarea Windows XP.
  10. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a parcurge instalarea Windows XP.
Dacă aţi instalat cu succes Windows XP, aţi terminat. Dacă aceşti paşi nu v-au ajutat să instalaţi Windows XP pe un hard disk nou, continuaţi cu secţiunea „Paşii următori”

Efectuarea unei instalări curate de Windows XP

O instalare curată se referă la eliminarea tuturor datelor de hard disk prin repartiţionarea şi reformatarea sa, apoi reinstalarea sistemului de operare şi a programelor pe un hard disk gol (curat). Pentru mai multe informaţii despre lucrurile importante de ştiut înainte de a partiţiona şi a formata hard diskul şi despre cum se partiţionează şi se formatează hard diskul utilizând programul de instalare Windows XP, faceţi clic pe numărul următor pentru a vedea articolul din Baza de cunoştinţe Microsoft:
313348 Cum se partiţionează şi formatează un hard disk în Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru a efectua o instalare curată de Windows XP, urmaţi aceşti paşi:
  1. Creaţi copii de rezervă pentru toate informaţiile importante înainte să efectuaţi o instalare curată de Windows XP. Salvaţi copiile de rezervă într-o locaţie externă, cum ar fi un CD sau un hard disk extern.
  2. Porniţi computerul de pe CD-ul Windows XP. Pentru aceasta, introduceţi CD-ul Windows XP în unitatea de CD sau DVD, apoi reporniţi computerul.
    Notă Pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP, setările BIOS de pe computer trebuie să fie configurate pentru aceasta.
  3. Când apare mesajul „Press any key to boot from CD”, apăsaţi orice tastă pentru a porni computerul de pe CD-ul Windows XP.
  4. În ecranul Welcome to Setup, apăsaţi ENTER pentru a porni instalarea Windows XP.
  5. Citiţi Termenii licenţei pentru software Microsoft, apoi apăsaţi F8.
  6. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a selecta şi formata o partiţie unde doriţi instalarea Windows XP.
  7. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a parcurge instalarea Windows XP.
Dacă aţi instalat cu succes Windows XP, aţi terminat. Dacă aceşti paşi nu v-au ajutat să instalaţi Windows XP, continuaţi cu secţiunea „Paşii următori”

Primiţi un mesaj de eroare după ce introduceţi cheia de produs când încercaţi să instalaţi Windows XP

Când încercaţi să instalaţi Microsoft Windows XP, primiţi un mesaj de eroare după ce introduceţi cheia de produs.
The CD Key which you entered is invalid. Please try again.
Cheia de produs utilizată la instalarea Windows este incorectă. Luaţi legătura imediat cu administratorul de sistem sau cu vânzătorul pentru a obţine o Cheie de produs corectă. Aveţi de asemenea posibilitatea să luaţi legătura cu echipa Microsoft Corporation împotriva pirateriei prin trimiterea unui mesaj de poştă electronică la adresa piracy@microsoft.com în cazul în care consideraţi că aţi achiziţionat un software pirat Microsoft. Vă asigurăm că orice informaţie personală trimisă la echipa Microsoft împotriva pirateriei va fi păstrată în deplină confidenţialitate.

Există şapte metode care se pot utiliza pentru a rezolva această problemă. Încercaţi următoarele şapte metode, în ordinea furnizată. Instrucţiunile fiecărei metode vă ghidează de-a lungul etapelor şi descriu cum se verifică faptul că problema s-a rezolvat.
Metoda 1: Introduceţi cheia de produs corectă
  1. Tastaţi cheia de produs corectă, apoi faceţi clic pe OK.
  2. Dacă primiţi un mesaj de eroare, tastaţi cheia de produs corectă din nou, dar utilizând tastele numerice de pe tastatură în loc să utilizaţi minitastatura numerică, apoi faceţi clic peOK.
  3. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 2.
Metoda 2: Dezactivaţi software-ul antivirus
  1. Dezactivaţi software-ul antivirus.
    Notă Pentru mai multe informaţii despre cum se dezactivează software-ul antivirus, vizualizaţi documentaţia care însoţeşte software-ul antivirus sau contactaţi producătorul software-ului antivirus.
  2. Dezactivaţi setările antivirus din sistemul BIOS al computerului.
    Notă Pentru mai multe informaţii despre cum se dezactivează setările antivirus din BIOS-ul computerului, vizualizaţi documentaţia care însoţeşte computerul sau contactaţi producătorul computerului.
  3. Încercaţi să instalaţi Windows XP din nou. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 3.
Metoda 3: Verificaţi CD-ul de instalare şi hard diskul pentru a vedea dacă sunt deteriorate
  1. Verificaţi CD-ul de instalare pentru a vedea dacă are stricăciuni, cum ar fi zgârieturi sau crăpături.
  2. Înlocuiţi CD-ul de instalare dacă este deteriorat.
  3. Verificaţi dacă hard diskul nu este deteriorat.
  4. Înlocuiţi hard diskul în cazul în care este deteriorat.
  5. Încercaţi să instalaţi Windows XP din nou. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 4.
Metoda 4: Verificaţi că data sistemului este corectă
  1. Verificaţi că data sistemului este setată corect în setările CMOS ale computerului.
    Notă Pentru mai multe informaţii despre cum se setează data de sistem în setările CMOS ale computerului, vizualizaţi documentaţia care însoţeşte computerul sau contactaţi producătorul computerului.
  2. Încercaţi să instalaţi Windows XP din nou. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 5.
Metoda 5: Reporniţi Windows fără drivere suplimentare
  1. Reporniţi Windows fără drivere suplimentare. Astfel, se furnizează un mediu de instalare curat.
    Notă Pentru mai multe informaţii despre cum se porneşte Windows fără drivere suplimentare, faceţi clic pe următoarele numere de articole pentru a le vedea în Baza de cunoştinţe Microsoft: 192926 Cum se efectuează depanarea folosind pornirea minimală în Windows 98 (articolul poate să fie în limba engleză)
    267288 Cum se efectuează o pornire minimală a sistemului în Windows Millennium Edition (articolul poate să fie în limba engleză)
    310353 Cum se efectuează o pornire minimală a sistemului în Windows XP
  2. Încercaţi să instalaţi Windows XP din nou. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 6.
Metoda 6: Instalaţi Windows XP la un prompt de comandă
Pasul 1: Reporniţi Windows în mod MS-DOS
Windows 95 sau Windows 98
  1. Faceţi clic pe Start, apoi pe Shut Down.
  2. Faceţi clic pe Restart in MS-DOS mode, apoi faceţi clic pe OK.
Windows 2000 şi versiuni mai recente
  1. Faceţi clic pe Start, apoi pe My Computer (Computerul meu).
  2. Introduceţi o dischetă goală în unitatea A, apoi faceţi clic cu butonul din dreapta pe Floppy (A:) (Dischetă (A:)).
  3. Faceţi clic pe Format (Formatare), apoi faceţi clic pentru a bifa caseta de selectareCreate an MS-DOS startup disk (Creare disc de pornire MS-DOS).
  4. În caseta de dialog Format (Formatare), faceţi clic pe Start, apoi pe OK.
  5. Când se termină formatarea dischetei, faceţi clic pe OK, apoi pe Close (Închidere)
  6. Reporniţi computerul.
Pasul 2: Instalaţi Windows XP
  1. După ce reporniţi computerul, tastaţi Unitate:\setup.exe la promptul de comandă, apoi apăsaţi ENTER.
    Notă În acest pas, Unitate este un substituent pentru unitatea care conţine CD-ul de instalare Windows XP.
  2. Se porneşte programul de instalare Windows XP. Dacă tot primiţi un mesaj de eroare, continuaţi cu metoda 7.
Metoda 7: Copiaţi fişierele de instalare pe hard disk
  1. Faceţi clic pe Start, pe Run (Executare), tastaţi command, apoi apăsaţi pe ENTER.
    Notă Dacă utilizaţi Windows XP sau o versiune mai recentă, tastaţi cmd în loc decommand.
  2. La promptul de comandă, tastaţi cd\, apoi apăsaţi ENTER.
  3. Tastaţi md wincd, apoi apăsaţi ENTER.
    Se creează un folder nou, denumit Wincd.
  4. Tastaţi xcopy Unitate:\*.* wincd /V, apoi apăsaţi ENTER.
    Notă În acest pas, Unitate este un substituent pentru unitatea care conţine CD-ul de instalare Windows XP.
    Conţinutul CD-ului de instalare Windows XP se copiază în folderul Wincd.
  5. Tastaţi cd wincd, apoi apăsaţi ENTER.
  6. Tastaţi setup.exe, apoi apăsaţi ENTER.
    Se porneşte programul de instalare Windows XP.

Thursday, February 10, 2011

Cum se instalează sau se face upgrade la Windows XP

Înainte să începeţi, trebuie să aveţi CD-ul de instalare Windows XP şi cheia de produs la dispoziţie.
Dacă nu găsiţi CD-ul Windows XP sau nu este posibil să contactaţi producătorul computerului, poate fi necesar să achiziţionaţi o copie nouă de Windows XP.
În funcţie de metoda de instalare selectată, poate fi necesar un CD de încărcare sau dischete de instalare.
Dacă nu aveţi CD-ul Windows XP sau dischetele de încărcare, trebuie să le obţineţi pentru a instala sau a face upgrade pentru Windows XP, utilizând anumite metode.
Există cinci metode pentru instalarea Windows XP. Examinaţi următoarele metode şi selectaţi metoda cea mai potrivită pentru instalarea dvs. (voi face un grup de articole unde voi detalia fiecare metoda)
  • Metoda 1: Efectuarea unei instalări curate de Windows XP
    Utilizaţi această metodă pentru o instalare curată de Windows XP. O instalare curată elimină toate datele de pe hard disk prin repartiţionarea şi reformatarea sa, apoi reinstalează sistemul de operare şi programele pe un hard disk gol (curat).
  • Metoda 2: Upgrade la Windows XP
    Utilizaţi această metodă dacă faceţi upgrade la Microsoft Windows XP de la Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition sau Microsoft Windows 2000 Professional.
  • Metoda 3: Instalarea Windows XP pe un hard disk nou
    Utilizaţi această metodă pentru a instala Windows XP pe un hard disk nou. Acest lucru se face de obicei când se instalează un hard disk nou pe computer.
  • Metoda 4: Instalarea Windows XP într-un folder nou (instalare paralelă)
    Utilizaţi această metodă pentru a instala Windows XP într-un folder nou (instalare paralelă) pentru a executa două sisteme de operare sau pentru a accesa, repara sau regăsi date de pe un hard disk deteriorat.
  • Metoda 5: Efectuarea unei operaţiuni de încărcare multiplă
    Utilizaţi această metodă pentru a instala Windows XP ca sistem de operare separat pe computer. Acest lucru vă permite să instalaţi mai multe sisteme de operare pe computer şi să alegeţi pe care dintre ele să-l utilizaţi de fiecare dată când porniţi computerul.

Tuesday, February 8, 2011

Cum instalezi Windows 7 - modul grafic de instalare

Procedura de instalare al lui Windows 7 e asemanator cu cel de la instalarea Windows Vista.Instalarea a durat cam 25 de minute.
Procesul de instalare e relativ simplu.Mai jos o sa va arat pasii de instalare Windows 7
Boot-ati de pe DVD-ul cu imaginea Windows 7.
Va apar imaginile de mai jos.
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7

instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Poti alege optiunile de Language prin selectarea meniului combobox 'Language to install', 'Time and Currency format' si 'Keyboard or input method' .Puteti lasa totul default pe EN-US.
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Acest ecran este pasul in care incepe instalarea. Optiunea install now va trece peste optiunile avansate.Pentru repararea unei instalari corupte avem butonul  'Repair your computer' localizat in partea de stanga jos Pentru instalarea de la capat click pe butonul  Install now.
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Bifati 'I accept the license terms' si apasati Next
Urmatorul pas va intreaba Which type of installation do you want? (ce tip de instalare doriti)
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Ecranul va ofera doua optiuni , Upgrade si Custom (advanced). Optiunea de upgrade este pentru cei care vor sa upgradeze o instalare mai veche decit Windows 7. E confirmat ca Windows Vista poate fii upgradat usor la Windows 7 dar  la Windows Xp mai sunt probleme
Eu am optat pentru optiune 2  Custom install.
Urmatorul pas va intreaba unde doriti sa instalati Windows?
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Dupa ce ati dat click pe  butonul 'Custom' …va aparea fereastra unde va intreaba locatia instalarii
La instalare…tot ce era pe partitia respectiva se va pierde
Exista posibilitatea partitionarii /crearii /modificarii partitiilor.instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Click Drive options (advanced) pentru managementul partitilor ..aveti optiuni ca  'Delete', 'Format', 'New' si 'Extend'. Pentru a crea o noua partitie apasati butonul New .
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Optiunea  'New' va ofera un textbox unde puteti introduce dimensiunea partitiei care doriti sa o creati in MB
Click butonul Apply. Poate aparea un mesaj  To ensure that all Windows features work correctly, windows might create additional partitions for system files. . Click Ok pentru a continua..
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Selectati partitia si click Next pentru a continua
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Cam asta e…Windows 7 se instaleaza
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Urmatoarea parte este cea in care trebuie sa introduceti  Serial Key, computer name si conturile de utilizator, Timezone  etc.
Taskuri  Post Install
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
Windows 7 e instalat si va aparea Desktop-ul.
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7
instalare Windows 7, cum instalezi windows 7 modul grafic, tutorial instalare windows 7