Thursday, August 30, 2012

Ubuntu -Alternativa gratuita perfecta la Microsoft Windows

Ubuntu, bazat pe sistemul Linux, este cel mai puternic concurent gratuit pentru Windows Microsoft.

Odată cu popularitatea sistemului de operare Android,instalat pe multe dintre smartphone-urile noastre,  care are la bază sistemul de operare Linux, sistemele de operare gratuite pentru desktop, altele decât Windows, au început să câştige mai mulţi utilizatori. Pe lângă faptul că sunt gratuite, un alt avantaj pe care îl au este şi faptul că există pericole minime ca să fie infectate cu viruşi.

Ubuntu are majoritatea aplicaţiilor de care aveţi nevoie, de la browser de internet, până programe pentru realizarea de documente, foi de calcul, editarea foto şi video sau realizarea de prezentări.

În mare parte, fişierele precum cele de tip Word sunt compatibile cu cele de pe Windows. La documente Word nu sunt compatibile macrourile cu cele din LibreOffice (care este gratuit). Dar in rest fisierele doc/docx/xls/ppt etc pot fi citite si editate fara probleme.De asemenea, interfaţa sistemului de operare Ubuntu este destul de prietenoasă şi relativ uşor de folosit. Un alt avantaj ar putea fi faptul că PC-ul se închide şi se deschide mult mai repede decât cele cu sistem de operare Windows.

In schimb Ubuntu are o baza de date uriasa cu applicatii care pot fi instalate cu un simplu click (cam la fel ca appstore-ul de la android). Si chiar daca jocurile de windows nu merg pe un computer cu Ubuntu, gasiti jocuri gratuite cu gramada (desi grafica jocului probabil nu va fi la fel de avansata ca la cele de pe Windows). La fel si Skype, merge fara probleme. Firefox/Chrome/Chromium ruleaza la fel ca pe Windows. In ce priveste muzica si filmele, exista un pachet care trebuie instalat din repository (baza de date cu aplicatii de care vorbeam mai sus) care include codecurile. Odata instalat pachetul cu codecuri nu mai aveti nici o broblema cu partea de media, ca sa nu zic ca aveti un milion de optiuni la playere

Yahoo Messenger. Cei care folosesc acest serviciu de comunicare s-ar putea să întâmpine probleme. Nu se poate activa camera web şi nici trimite sau primi fişiere.Pentru. Yahoo Messenger se poate folosi fara probleme Pidgin. Nu pot fi share-uite imagini ca pe cel nativ, dar pot fi transferate fara probleme.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Ubuntu -Alternativa gratuita perfecta la Microsoft Windows"

Post a Comment