Sunday, December 18, 2011

Cum sa maresti viteza la Mozilla Firefox

1. Scrie about:config in campul unde scri o adresa catre un site etc si apasati enter.
2. Uitati-va dupa:
***network.http.pipelining
***network.http.proxy.pipelining
***network.http.pipelining.maxrequests
3. Setati urmatoarele
***network.http.pipelining ---- true
***network.http.proxy.pipelining --- true
***network.http.pipelining.maxrequests --- 30
4. Click dreapta oriunde; selectati New-Integer. Numiti-l nglayout.initialpaint.delay si il setati la 0.
Specificare memory cache
In mod normal Firefox determina dinamic cat anume sa foloseasca din memorie in functie de memoria disponibila. Pentru a modifica aceasta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” browser.cache.memory.capacity . Pentru a modifica valoarea implicita click dreapta si selectati Modify si setati valoarea:
***-1 (initial) Firefox determina automat cat sa foloseasca;
***0 Firefox nu foloseste memory cache;
***n (numar, de exemplu 4096) Capacitate memory cache in Kilobytes.
Dezactivare prefetch
Initial Firefox are aceasta optiune activata, si face ca odata incarcata o pagina Firefox sa “pre-incarce” anumite pagini pe care considera ca s-ar putea sa dati click. Pentru a modifica acesta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” network.prefetch-next si setati valoarea false.
View Source folosind un program extern (ex: Dreamweaver, Zend, etc)
Pentru a modifica acesta setare, folositi about:config si scrieti in “address bar” view_source.editor.external si setati valoarea true, dupa care setati view_source.editor.path catre executabilul cu care vreti sa deschideti sursa, de exemplu C:\Windows\Notepad pentru a folosi Notepad.
Consumul de memorie in Mozilla Firefox redus
1. intra in mozilla firefox
2. la bara de adresa vei scrie: about:config , Enter !
3. click dreapta in pagina deschisa New-Boolean.
4. denumeste noua fila de reguli config.trim_on_minimize, selecteaza True si apoi Enter.
5. Inchide si deschide Firefox si vei constata ca merge mai bine.
Afisare mai rapida
Paginile mari, complexe, se incarca destul de greu indiferent de browser. Firefox nu doreste sa va faca sa asteptati asa ca afiseaza tot ce s-a incarcat pana in acel moment (chiar daca e vorba de headerul paginii, sau un modul din stanga etc.). Insa erorile unor poze, sau lagul serverului site-ului pot ingreuna mult actiunea de incarcare si veti ramane doar cu headerul afisat. Pentru a evita acest lucru tastati din nou about:config sus in bara, dati enter. In pagina deschisa dati click dreapta undeva pe pagina, selectati New > Integer si scrieti content.notify.interval , click OK , bagati valoarea de 500000 (cinci sute mii) si apasati din nou OK. Dati din nou click dreapta undeva pe pagina, selectati New > Boolean, scrieti content.notify.ontimer si setati pe TRUE.
Incarcare mai rapida
Daca nu ati miscat mouseul sau nu ati tastat nimic de 0,75 secunde, Firefoxul activeaza o secventa de frecventa redusa care incetineste reactia interfatei insa grabeste incarcarea paginii. Pentru a o grabi si mai mult, tastati about:config sus in bara, ente, click dreapta undeva in fereastra, New > Integer, scrieti content.switch.threshold si setati valoarea de 250000 (doua sute cinci zeci mii). Click OK pentru a finaliza.
Fara intreruperi
Puteti maximiza ultima setare obligand Firefox sa ignore interfata utilizatorului. Pentru asta scrieti in bara de sus about:config, click dreapta in fereastra, New > Boolean, scrieti content.interrupt.parsing, apasati OK, schimbati valoarea pe FALSE, apasati OK din nou.
Navigare placuta!

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Cum sa maresti viteza la Mozilla Firefox"

Post a Comment