Monday, February 20, 2012

Android, noua țintă preferată a hackerilor: Malware-ul pentru terminalele Android a crescut cu 3.325% în ultimele luni

Foto: androidmeup.com

Criminalii cibernetici și-au petrecut timpul încercând să înțeleagă cum funcționează sistemul de operare Android, iar acum încep să culeagă roadele, avertizează experții. Android este în prezent cel mai popular sistem de operare din lume folosit de telefoanele inteligente. Malware-ul (software rău intenționat, n.r.) care are ca țintă terminalele Android a crescut cu 3.325% în ultimele 7 luni ale lui 2011, se arată într-un raport anual al Juniper Networks, referitor la securitatea smartphone-urilor, citat de Newser.com.
Experții recomandă o minimă informare referitoare la aplicații înaintea instalării lor, prin citirea review-urilor online, pentru a evita descărcarea de malware care pot oferi acces la date personale precum informațiile bancare, sau pot trimite SMS-uri fără știința utilizatorului, doar pentru a-i încărca factura de mobil.
Șeful Juniper mobile security susține că sistemele de apărare ale telefoanelor inteligente sunt slabe. ”Un puști poate scrie în pivnița casei o aplicație dăunătoare. Unii dintre hackeri sunt criminali organizați, dar alții sunt oameni obișnuiți care o fac ca să câștige un ban în plus”.
Specialistul a mai spus că în ciuda exploziei de malware pentru Android, nici iOs-ul Apple nu este mai sigur, însă cei de la Apple sunt foarte secretoși, fiind astfel foarte greu de aflat cât malware este creat pentru sistemul său.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Android, noua țintă preferată a hackerilor: Malware-ul pentru terminalele Android a crescut cu 3.325% în ultimele luni"

Post a Comment