Tuesday, March 1, 2011

Top 20 cele mai sigure programe antivirus

Traim fara doar si poate intr-o era informatizata. Suntem dependenti de calculator, stam mai tot timpul conectati pe internet si facem conferinte cu prietenii pe messenger. Dar suntem expusi la tot felul de virusi, care ne pot ataca si distruge fisierele electronice, pe care le pastram pe calculator. Singura modalitate de a ne proteja PC-ul este sa ne instalam un antivirus eficient. Dar cat de eficienti sunt cu adevarat antivirusii, mai ales cei gratuiti?

<br />	Top 20 cele mai sigure programe antivirus<br />

Inainte de a-ti instala un program antivirus, asigura-te ca PC-ul tau nu este deja infectat cu virusi. Un program de securitate software nu functioneaza daca il vei instala pe un computer deja infectat.

Ai grija, nu orice software care poarta denumirea de antivirus reprezinta o garantie a protectiei totale. Cel mai bine este sa te indrepti spre produsele cunoscute de pe piata, recunoscute la nivel global ca fiind eficiente. Iata care sunt cele mai sigure programe antivirus, potrivit datelorInfocons.

Antivirusii prezentati in tabel, au fost testati de specialisti IT, pentru a vedea cum reactioneaza la amenintari (virusi). Produsele au fost instalate pe PC-uri si au fost lasate sa functioneze, conectate la internet, timp de 60 de zile. Zilnic, specialistii au verificat starea calculatoarelor si au analizat fiecare antivirus.

Cele 20 de programe de protectie costa intre 80 si 300 de lei si pot fi cumparate de la distribuitorii locali, national si internationali, pe diverse magazine online, printre care Amazon.com, cisco.com, evomag.ro sau walmart.com.
Ce face un antivirus sa fie eficient?

Eficienta antivirusilor e data de usurinta cu care software-ul se instaleaza si se dezinstaleaza pe PC, de numarul de resurse consumate, dar si de antimalware si de firewall.

Cel mai important lucru la un antivirus il constituie consumul de resurse. Cu cat acesta e mai mic, cu atat antivirusul este mai bun.

„Degeaba un program este foarte bun, daca el necesita atat de multe resurse incat PC-ul capata un timp de raspuns foarte mare”, a declarat specialistul IT, Razvan Nedelcu.

Antimalware-ul urmareste aplicatiile si le detecteaza pe acelea care urmeaza sa realizeze operatii periculoase pentru sistemul de operare.

Firewall-ul este o entitate software care urmareste pachetele care vin si pleaca din calculator. El poate fi configurat astfel incat sa blocheze accesul anumitor surse considerate „nesigure”.

Nu trebuie sa uitam nici setarile default (configuratia initiala a programului) si nici interfata pusa la dispozitia clientului (usurinta cu care utilizatorul poate folosi programul).

„Programele antivirus trebuie sa fie cat mai usor de folosit de catre cumparatori si cat mai intuitive”, tine sa precizeze specialistul IT.

Cum sa ne ferim de virusi?

„De cele mai multe ori se intampla ca tocmai utilizatorul sa fie vinovat pentru furtul informatiilor sale, si nu programele de tip antivirus. Pentru a evita asemenea situatii, oamenii trebuie sa inteleaga ca e important sa-si protejeze datele electronice prin parole, pe care sa nu le divulge sau sa le lase la indemna oricui si sa-si instaleze totodata software-uri de protectie”, a explicat Razvan Nedelcu.

Specialistul IT te sfatuieste de asemenea, sa nu deschizi fisierele (cu atat mai putin pe cele executabile) pe care adesea le primesti pe mail, de la persoane necunoscute.

O alta modalitate prin care te poti proteja de virusi, este sa nu accesezi pagini web cu nume care nu sunt de incredere.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Top 20 cele mai sigure programe antivirus"

Post a Comment