Friday, January 13, 2012

Cum iti alegi o tableta

Pe masura ce tot mai multe tablete isi fac aparitia pe piata, devine tot mai dificil sa o alegi pe cea care sa se plieze cel mai bine pe dorintele tale. Si daca iPad si suratele sale la preturi similare au dotari excelente, tabletele la preturi mai mici tind sa faca suprize neplacute. Prin urmare, iata ce ar trebui sa stii inainte sa iti cumperi o tableta!

1. Banii fac diferenta

Cu alte cuvinte, daca platesti o suma (destul de) mare pentru tableta, cel mai probabil vei avea parte de o calitate pe masura, si viceversa. Care este diferenta intre tabletele la preturi piperate si chilipiruri? In general, tabletele ieftine nu stralucesc la capitolul memorie, putere de procesare si/sau calitatea display-ului, printre altele.

Chiar daca specificatiile de acest tip nu sunt singurele care conteaza, sunt suficient de importante incat, in cazul in care nu sunt destul de bune, sa iti atraga nemultumirea constanta. De pilda, tine cont de faptul ca tabletele single-core nu sunt deloc rapide. In plus, acorda o atentie sporita si ecranului tactil care risca sa nu fie foarte receptiv si sa aiba o rezolutie scazuta.

2. Atentie la sistemul de operare

Principalele optiuni sunt iOS si Android, fiecare dintre acestea avand atat avantaje, cat si puncte minus. iOS de la Apple iti pune la dispozitie o multime de aplicatii din care sa alegi, dar si hardware si software pe care te poti baza. Cu toate acestea, nu are suport pentru Adobe Flash, fapt care iti poate ingreuna si limita experienta online intr-o oarecare masura.

Cand vine vorba despre Android, acesta este un sistem de operare folosit de o paleta larga de tablete, de la companii diferite, insa trebuie mentionat ca OS-ul nu este la fel de rafinat precum cel de la Apple. In plus, chiar daca ai la dispozitie si in acest caz o sumedenie de aplicatii, calitatea nu este intotdeauna la fel de ridicata ca aceea a aplicatiilor Apple. Cu alte cuvinte, anumite aplicatii Android vin la pachet cu multe bug-uri.

3. Tine cont de capacitatea de stocare

Capacitatea de stocare a unei tablete este foarte importanta, in special daca planuiesti sa iti folosesti la maxim gadgetul si sa stochezi in el muzica, filme, poze etc. In general, in pofida dorintelor tale, va trebui sa te multumesti cu doar cativa GB, neplacere care poate fi rezolvata cu ajutorul unui card SD sau microSD.

4. Nu uita de conectivitate

Tabletele sunt gadgeturi care devin mult mai utile si fascinante atunci cand sunt conectate la Internet. Mai precis, tabletele se bazeaza pe Internet pentru update-uri, aplicatii etc. Prin urmare, nu uita sa verifici conectivitatea unei tablete inainte de a o achizitiona.

Modele de baza ofera, adesea, o singura optiune, cea Wi-Fi, care nu ar trebui sa necesite si alte "adaugiri". Daca vrei ceva mai mult de atat, poti opta pentru pachetul Wi-Fi cu 3G, care, insa, presupune si un contract pe cel putin 1 an cu o companie de telefonie mobila. Iti doresti o viteza mai mare? Informeaza-te daca tableta pe care ti-o doresti suporta si viteze 4G.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

1 Responses to "Cum iti alegi o tableta"
Mircea Stanescu said...
January 13, 2012 at 5:37 AM

Foarte util articolul pentru doritorii de tablete, iar in ziua de azi numarul lor creste vazand cu ochii. E un gadget detul de practic, dar trebuie sa fim atenti cand il achizitionam.


Post a Comment