Thursday, January 26, 2012

Wikipedia isi va suspenda activitatea

Wikipedia isi va suspenda activitatea timp de 24 de ore pentru varianta in limba engleza, protestand impotriva legilor anti-piraterie
In timpul celor 24 de ore de protest toate cautarile din Wikipedia vor afisa informatii despre SOPA si PIPA, iar cititorii vor fi indemnati sa se adreseze autoritatilor cerand sa nu voteze respectivele legi. Decizia implicarii Wikipedia in aceasta campanie a fost luata de catre redactorii si editorii sai in urma supunerii la vot.
De mult tot vuieste netul despre SOPA, dar cand un site din TOP 10 mondial ca
numar de accesari trage un asemenea semnal de alarma, imposibil sa mai spuna cineva "nu am stiut" si sa ramana indiferent. Chiar nu ma asteptam la una ca asta de la ei, jos palaria.
Ceea ce imi place mie cel mai mult e ca o asemenea lege scoate la iveala imperfectiunile democratiei americane. Niste domni de altfel foarte respectabili, in etate, care au dificultati serioase in a-si folosi telefonul (nu smartphone-ul, telefonul), isi dau cu parerea despre viitorul internetului, aplecand urechea la organizatiile de lobby burdusite cu bani de la marile case de discuri/marile studiouri. Nici 1% din implicatii nu le trec prin cap, dar ei se incapataneaza sa promoveze o lege care nu ajuta pe nimeni, nici macar pe evreii de la Hollywood.
Daca ii intrebi de ce in lume sunt doar 13 root name servers, se uita la tine crucis. Dar concep legi care afecteaza DNS-ul. Daca le dai exemplul rojadirecta pe care google a continuat sa o afiseze top result si fara DNS entry, stau paralizati pana le vine raspunsul in casca.
Dar ei sunt alesi si voteaza pentru toti. Problema e ca nu voteaza doar pentru americani, voteaza pentru tot globul si nici macar asta nu-i duce capul sa inteleaga.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Wikipedia isi va suspenda activitatea"

Post a Comment