Monday, January 23, 2012

Despre securitatea sistemului de plata online

Solutia ePayment este certificata 3D Secure de catre VISA si MasterCard prin intermediul Romcard. Autentificarea platilor folosind programele Verified by Visa si MasterCard SecureCode (programele "Verified by Visa" respectiv "MasterCard Secure Code"), mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual al comertului electronic ca si in mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card.
Protocolul 3D Secure
VISA si MasterCard au dezvoltat in colaborare un sistem ce presupune inregistrarea fiecarui detinator de card prin atribuirea unui cod (sau parola) de autorizare a fiecarei tranzactii online.
Acest cod va fi cerut cumparatorului online de catre sistemele Verified By VISA sau MasterCard SecureCode in momentul in care plaseaza o comanda.
Beneficii
* Securitate marita pentru tranzactiile online
* Asigurarea ca doar posesorul cardului poate tranzactiona online
* Cardul inrolat in 3D Secure va fi recunoscut automat in toate magazinele inrolate in sistemul 3D Secure
* Reducerea riscului de frauda atat pentru comercianti cat si pentru posesorii de carduri inrolate
* Cresterea calitativa a serviciilor oferite
* Reducerea tranzactiilor disputate si a costurilor aferente
Datele despre card sunt introduse direct in sistemele bancii. In cazul cardurilor emise sub sigla altor organizatii, stocarea acestor informatii se face criptat, folosindu-se algoritmi proprii de criptare, pe medii care sunt fizic separate de mediile cu acces on-line. Stocarea se face doar pe durata maxima in care un refuz la plata poate fi initiat de catre client.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

1 Responses to "Despre securitatea sistemului de plata online"
Mircea Stanescu said...
January 26, 2012 at 3:35 AM

ePayment este un model de plata rapid si sigur, si este de remarcat faptul ca din ce in ce mai multe persoane il folosesc. Reprezinta un consum minim de timp si energie, find astfel foarte sigur si avantajos.


Post a Comment