Friday, March 16, 2012

Cum readuci meniul START in Windows 8

2
Una dintre nemulțumirile pe care le-am auzit cel mai des vizavi de Windows 8, mai ales acum cu disponibilitatea lui Consumer Preview, este legată de lipsa unui meniu START, așa cum era el în Windows XP/Vista/7.
3
Microsoft a spus clar: ecranul principal din Windows 8 este cel METRO. Windows Classic nu
este o opțiune, ci o sesiune peste METRO. Ca să ajungi în mediul Desktop trebuie să apeși pe tile-ul corespunzător din ecranul principal și intri în mediul Windows familiar.
4
Lipsește totuși ceva: ca să consulți lista de aplicații și să lansezi altele (chiar și cele vechi) ești nevoit să ieși în ecranul principal (se apasă tasta Windows) sau să aduci cu Pin to taskbar icon-urile pentru aplicațiile cele mai folosite. Oricum ar fi, e puțin peste mână pentru că ori nu ai loc pentru toate pe taskbar, ori trebuie periodic să ieși din Desktop.
image
La foarte puțin timp de la lansarea versiunii Consumer Preview, compania Stardocks (cei care fac și WindowsBlinds printre altele) vin cu o soluție: Start8. Scopul ei este acela de a aduce funcționalitatea unui meniu START pe Windows 8, în zona Desktop.
image
E practic o aplicație clasică de Windows, care aduce un meniu METRO, pe conceptului celui START cu care suntem obișnuiți.
Aplicația se descarcă de aici.
Cum vi se pare implementarea? Face mai ușor de acceptat tranziția către Windows 8?
SFAT: după ce e instalată, aplicația Start8 se activează și afișează un meniu de START la apăsarea tastei Windows sau la clic pe icon-ul corespunzător din Taskbar. O variantă de a o anula este să o rulați din nou (din zona search Start8 sau să îi puneți un shortcut în Taskbar.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

1 Responses to "Cum readuci meniul START in Windows 8"
Sebi said...
March 16, 2012 at 10:56 AM

da.. mult mai usor ;)


Post a Comment