Thursday, March 22, 2012

Cum scapati de notificarile enervante din Action Center Windows 7

Action Center e un modul deștept pe care Microsoft l-a adus în Windows Vista și apoi Windows 7 pentru a putea genera mai ușor notificări pentru utilizator și a-i oferi o imagine de ansamblu asupra stării de funcționare a sistemului. Sunt două zone majore în care aceste notificări sunt folosite: pe partea de securitate și pe cea de mentenanță.
image
În lucrul zilnic, notificările din Action Center apar sub forma unui steguleț, chiar lângă ceasul din bara de sistem. Clic pe el și aveți acces la informațiile pe care Windows-ul vrea să vi le supună atenției.
image
image
Sistemul e gândit bine și prin el utilizatorul are acces la multe informații utile, în special acele avertizări care s-ar putea să îi scape altfel de genul lăsării firewall-ului inactiv, sau dezactivării soluției antivirus.
Sunt și cazuri în care (din diverse motive) e nevoie să preluăm controlul asupra modului în care funcționează Action Center și să alegem manual ce tip de notificări dorim să primim și ce nu.
Pentru asta se intră în Control Panel, System and Security și de acolo clic pe
Action Center.
image
Acum se vede foarte bine ce tip de informații sunt lăsate să fie afișate și care nu. Eu vă recomand ca orice ați dezactiva să nu vă legați de cele din Security. E clar că nu pe toată lumea interesează serviciul de backup din Windows (poate avem altul sau poate nu folosim deloc). Dar pentru partea de securitate – firewall, update, antivirus vă recomand să lăsați lucrurile așa cum sunt: vor fi cu siguranță situații în care veți aprecia că Windows-ul vă spune că nu aveți firewall, că update-ul nu funcționează sau că soluția antivirus are probleme.
image
După cum se vede în imaginea de mai sus, în Action Center apar mai multe tipuri de notificări. Dacă vreți să le schimbați, atunci dați clic pe Change Action Center settings și ajungeți la fereastra de unde puteți să dezactivați tipurile de notificări de care nu mai aveți nevoie.
image
Vedeți că în zona Security există Windows Update – update-urile legate de sistemul de operare, Internet Security settings, Network firewall, Spyware and related protection, User Account Control și Virus protection.
A doua zonă, cea a mesajelor de mentenanță vizează Windows Backup, Windows Troubleshooting și Check for updates.
De obicei eu dezactivez Windows Backup și las toate celelalte. Mă bazez pe Windows Update să îmi arate dacă sistemul e la zi sau dacă sunt probleme și pe Network firewall respectiv Virus protection să îmi spună dacă suita de securitate funcționează eficient.
Poate vă ajută și pe voi.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Cum scapati de notificarile enervante din Action Center Windows 7"

Post a Comment