Sunday, October 23, 2011

Microsoft lansează a doua versiune a serviciului de cloud-management Intune

Pe 17 octombrie 2011, Microsoft a lansat oficial a doua versiune a serviciului de cloud-management Windows Intune.
Windows Intune este un serviciu cloud oferit de Microsoft care oferă profesioniștilor IT instrumente de gestionare și securizare a calculatoarelor la un abonament lunar de 11 USD per mașină instalată (seat). Windows Intune permite companiilor să gestioneze și să securizeze PC-urile din dotare și conferă utilizatorilor drepturi de utilizare pentru versiunile Windows curente și viitoare, similar cu ceea ce acum se
livrează prin programul de licențiere-volumMicrosoft Software Assurance.
Pentru companiile interesate, există și o perioadă de probă (pentru maxim 25 de calculatoare) de o lună, care poate fi accesată aici.
Windows Intune implică două parți componente interconectate: Windows și instrumente de management instalate local, plus un sistem online de management și securizare. La baza Windows Intune stă un proiect Microsoft anterior, System Center Online Desktop Manager (SCODM).
Versiunea 2.0 a Windows Intune introduce suport pentru patch-uri și actualizări ale programelor produse de terți, plus posibilitatea de a executa sarcini IT la distanță și acces read-only la consola de administrare.
Clienții Windows Intune actuali vor fi trecuți la noul Intune 2.0 în săptămânile următoare, fără a fi necesare intervenții din partea acestora. Ei vor primi mesaje de alertă în consolele administrative Intune privind data exactă a actualizării Intune.
Pentru cei care testează Windows Intune 2 beta, perioada de test se va încheia la 17 noiembrie.
Windows Intune 1.0 a fost lansat în martie 2011.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Microsoft lansează a doua versiune a serviciului de cloud-management Intune"

Post a Comment