Wednesday, October 19, 2011

Steve Ballmer spune ca telefoanele cu Android sunt prea complicate

"Cel mai mare avantaj pe care-l avem fata de Android este ca nu trebuie sa fii expert in computere pentru a folosi un telefon cu Windows", spune Ballmer.
Android e mai bogat in chestii, dar din pacate muncesti la el de te ia naiba pana il faci sa arate cat de cat ok. Varaianta standard e un bulshit.
IOS-ul este intr-adevar un SO foarte inteligent, poate fi folosit de oricine in conditii optime.
Nu stiu cati dintre cei care nu sunt de acord cu afimatia lui Ballmer au folosit vreodata
un Android si un iPhone in paralel. Eu am facut-o (vreo 6 luni), si iata concluziile mele:
1. iOS e MULT mai user friendly. De asemenea, ruleaza mai smooth, si arata mai ingrijit.
2. App-urile pentru Android sufera considerabil pe partea de calitate in fata celor scrise pentru iOS. Ca sa nu mai zic ca jocuri de mare succes (gen Infinity Blade) nu au fost "portate" pe Android.
3. De cele mai multe ori e nevoie de root la Android pentru a putea face un update de OS, pentru ca nu vine de la Google direct, ci de la producatorul telefonului (care poate alege sa nu se oboseasca sa faca un update pentru respectivul model de telefon).
In cazul iOS, de indata ce Apple are un update, e disponibil in iTunes. iOS a avut 25 milioane de download in primele 5 zile de la aparitie, de exemplu.
Asta face si scrierea de app-uri pentru iOS mai usoara, pentru ca developerii au de acoperit o plaja mai ingusta de versiuni de OS.
Pana la urma, fiecare isi ia telefonul si OS-ul pe care si le permite, sau care ii plac.
Nu neg faptul ca Android e o platforma in crestere, si concurenta e foarte buna, pentru noi, end userii.
Dar nu cred ca necesitatea de a face root si a instala un custom rom e accesibila majoritatii user-ilor de Android, la fel si cum unele din setarile de pe Android mi-au adus aminte de cele de pe Windows Mobile 6.5 (adica sunt bine ascunse, contra intuitive si greu de folosit).
Noua versiune de Windows Phone (7.5) este serios imbunatatita fata de cea cu care s-au lansat si din multe puncte de vedere bate deja Android. Este mai bine gandit si inchegat decat Android. Singurul dezavntaj major este ca Romania nu este una din tarile suportate de telefon. Ceea ce inseamna:
- nu se pot cumpara aplicatii, jocuri sau muzica de pe marketplace (unde exista deja mii de aplicatii si jocuri - aproape orice exista pentru android exista deja si pentru WP7).
- nu exista suport vocal pentru limba romana (telefonul nu stie sa converteasca pentru limba romana sunetul dictat in text si sa trimita un SMS spre exemplu si nici invers sa citeasca SMS-urile primite si sa le redea vocal in limba romana)
-lipseste personalizarea suportului de cautare pe internet pentru Romania.
...pentru Romania WP7 nu poate fi de preferat in fata Android, dar daca vorbim in schimb despre SUA , parerea mea este ca WP7 bate deja Android-ul la capitolul telefoane. ..si este parerea cuiva care a lucrat cu ambele. Asteptam asadar ca Microsoft sa includa si Romania intre tarile care se bucura de serviciile sale pe segmentul de telefonie.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Steve Ballmer spune ca telefoanele cu Android sunt prea complicate"

Post a Comment