Sunday, January 9, 2011

Consolidarea serverului prin intermediul virtualizarii

Cererile IT pentru companii cresc tot timpul. Departamentul IT are sarcina de a pune la dispoziție aplicații flexibile și, în același timp, de a reduce costurile de operare ale serverelor. Sunt necesare consolidarea serverelor fizice și administrarea eficientă a mediilor virtualizate.
„Ca să facem aceleași lucruri pe care le facem acum[...], ne-ar fi trebuit, probabil, cel puțin 2 servere în plus, cu 10-20 de mii de euro, pentru fiecare”.
Georgeta Lar, Șef compartiment informatică, Compania de Apă Oradea.
În medie, serverele operează la capacitatea maximă de zece procente. Astfel, capacitatea de funcționare este suficientă pentru a vă permite consolidarea serverelor și aplicațiilor pe mai puține calculatoare. În acest mod puteți diminua numărul serverelor fizice, iar cheltuielile pentru spațiu, energie și administrare vor fi reduse. Prin intermediul Hyper-V, baza tehnică pentru virtualizarea serverelor este inclusă în sistemul de operare Windows Server 2008. Astfel nu apar costuri suplimentare pentru licențe.
Costurile de operare sunt avantajoase în special datorită platformei integrate de administrare System Center. De aceea puteți administra medii fizice și virtuale în mod central și unitar. Puteți optimiza chiar și consumul de energie al serverelor, activitățile recurente fiind automatizate. Toate instrumentele relevante de management sunt disponibile în pachetul System Center Server Management Suite Enterprise(SMSE), la un preț atractiv. Prin urmare, tehnologiile Microsoft oferă o soluție convenabilă și completă pentru consolidarea și reducerea susținută a costurilor de operare IT.
„Economisim în jur de douăsprezece ore de lucru pe lună în cazul administrării serverului. În plus, primim rapoarte actualizate despre capacitatea de funcționare a sistemelor. Înainte aveam nevoie de două zile pe săptămână pentru remedierea defecțiunilor survenite la servere și aplicații. În momentul de față o jumătate de zi este suficientă”.
Günter Schwarz, Manager IT, Legoland, Germania
Virtualizarea nu înseamnă numai cheltuieli mai scăzute, ci și flexibilitate mai mare. Mașinile virtuale și aplicațiile noi pot fi executate și întreținute mai rapid pe hardware de la
diferiți producători. Astfel virtualizarea cu Microsoft nu se limitează la server. De fapt, în portofoliul de virtualizare al Microsoft sunt incluse și spațiile de lucru, respectiv aplicațiile. Este de la sine înțeles faptul că le puteți configura, executa și monitoriza la nivel central, prin intermediul System Center. De asemenea, compania dvs. poate profita de reducerea cheltuielilor în urma virtualizării.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Consolidarea serverului prin intermediul virtualizarii"

Post a Comment