Sunday, January 9, 2011

Microsoft România, la a 14-a aniversare

Pentru Microsoft România, anul 2010 a însemnat, pe lângă intrarea în piața serviciilor de cloud sau lansarea unui număr record de produse ca Windows Phone 7 și Office 2010, continuarea participării noastre în proiecte cu impact în societate. Suntem bucuroși să le amintim acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, pe cele confirmate ori finalizate în decembrie 2010:
1. Cyber Grants
Microsoft România a derulat pentru prima dată procesul Request for Proposals (RFP), adresat ONG-urilor aflate în căutarea unor soluții de finanțare pentru proiectele proprii. Procesul început în acest an marchează o deschidere mai mare către ONG-uri care nu au fost în mod traditional partenere ale companiei.
Procesul RFP a adus ONG-urilor finaliste, EOS și Civitas, un grant în valoare de 150.000 de dolari. Proiectul câștigător, Skills can work,  își propune să susțină fiecare e-centru din România, oferind training-uri pentru aproximativ 3500 de persoane ce urmăresc participarea la cursuri de dezvoltare a competențelor IT. Proiectul va susține e-centrele care vor oferi cursuri persoanelor șomere, precum și persoanele care urmăresc o reorientare pe piața muncii.
Cornelia Popescu, Manager Proiect, EOS: „Încă din anul 2005, Microsoft și Fundația EOS România s-au angajat într-un proiect pe termen lung: să sprijine incluziunea digitală a cât mai multor grupuri vulnerabile și dezavantajate. Până în prezent, peste 150.000 de persoane au beneficiat de instruire IT în e-centrele din România (www.ecentre.ro). Noul grant oferit de Microsoft prin Programul Unlimited Potential ne va ajuta să continuăm să construim pe ceea ce am început, să consolidăm și să diversificăm serviciile oferite de e-centre și să ne focalizăm asupra creșterii șanselor de angajare a celor care, datorită acumulării de abilități IT, devin o forță de muncă mai competitivă. Acum, mai mult ca în anii anteriori, comunitățile au nevoie de acest sprijin din partea noastră.”
Ana Dobârtă, Coordonator proiect, Fundația Civitas: „E-centrele au luat naştere pentru a facilita accesul la informație, dezvoltarea abilităţilor necesare pentru integrare pe piața forței de muncă a persoanelor din zona rurală prin utilizarea computerului, astfel oamenii deţin mijloacele prin care pot să fructifice oportunităţile pe care li le oferă zonele în care locuiesc. An de an, Fundaţia Civitas a reuşit, prin intermediul granturilor oferite de Microsoft prin programul Unlimited Potential, să ofere locuitorilor din comunele beneficiare șansa să învețe lucruri noi prin intermediul diverselor cursuri de IT organizate. Fiecare proiect câştigat este un pas înainte pentru aceste comunități.”
2. ASSOCLIC
Un partner Microsoft cu tradiție este Ateliere Fără Frontiere, asociație ce beneficiază de statutul de Microsoft Registered Refurbisher și a cărui activitate principală este recondiționarea
echipamentelor IT și donarea acestora către ONG-uri, prin intermediul programului ASSOCLIC.
Aflat la a treia ediție, programul ASSOCLIC a atras 85 de proiecte din partea a 74 de ONG-uri și 11 școli și licee din România. 60 de proiecte au fost premiate în cadrul programului cu 400 de computere recondiționate în cadrul atelierului de inserțiune al organizației – un total de 4500 de beneficiari.
Raluca Gheorlan, Director Executiv, Ateliere Fără Frontiere: „Unul dintre cei mai vechi parteneri pentru asociația Ateliere Fără Frontiere îl reprezintă Microsoft! La acest partener am găsit întotdeauna oameni entuziaști care au venit în sprijinul activităților și proiectelor noastre când le-am solicitat ajutorul. În 2010, prin apelul la proiecte denumit ASSOCLIC, pe care l-am lansat către ONG-urile românești, am donat 600 de calculatoare recondiționate în atelierul nostru și utilate cu soft-uri de la Microsoft în baza statutului de Registred Refurbisher pe care îl avem. Deoarece am primit cereri și din partea altor entități non profit (școli, licee și DGASP-uri), în 2011 vom lărgi categoriile de beneficiari.”
Anul 2010 a însemnat și o premieră, deoarece împreună cu Tech Soup România am administrat și distribuit către ONG-urile românești și mare parte din cele 500 de calculatoare care fac parte dintr-o donație generoasă a Microsoft!"
3. Voluntariat
În plus, prin programul de voluntariat al angajaților Microsoft, trei instituții s-au bucurat de cadouri de Crăciun din partea mai multor angajați entuziaști.
Sanda Foamete, Manager pentru programe educaționale și de responsabilitate socială, Microsoft România: „Inițiativa comună a mai multor colegi din Microsoft România a stat sub semnul mesajului "Everyone can be Santa Claus to bring some happiness" și a bucurat peste 420 de copii și adolescenți de la Școala Nr. 1 din Glina, Centrul de primire în regim de urgență Cireșarii 2, din Prelungirea Ferentari și mai multe persoane de la o casă de bătrâni din București. Banii destinați cadourilor de Crăciun ale angajaților Microsoft România, au fost folosiți pentru a conecta la Internet laboratorul de la școala din Glina. Colegii noștri au strâns separat bani și au cumpărat mici atenții pentru toți beneficiarii acțiunii, oferite alături de jucării și lucruri donate de copiii angajaților.”
4. Start & Grow
Un alt program important pentru Microsoft România în 2010 a fost Start&Grow, un proiect Startups.ro care sprijină dezvoltarea unor afaceri promițătoare și urmărește evoluția acestora timp de 8 luni, cu promisiunea că antreprenorii selectați vor beneficia de cele mai bune resurse pentru business în timpul programului – inclusiv cele mai bune servicii online de productivitate oferite de Microsoft România. Patru startup-uri s-au bucurat anul acesta de sprijin din partea profesioniștilor implicați în program – Tudor Personal Tailor, Băcănia Veche, Kenubi și Asteco Lifestyle. Gala de încheiere a proiectului a fost organizată pe 16 decembrie.
Microsoft România a fost partener principal al primei ediții Start&Grow, proiect prin care am pus în valoare o mai veche relație de lucru cu Startups.ro, din momentul lansării BizSpark, adresat startup-urilor software.
Cristina Alexandru, Program Manager, startups.ro: „Ca Network Partner în BizSpark am avut ocazia să descoperim în Microsoft o companie cu un angajament relevant, pe termen lung, în sprijinirea startup-urilor. Astfel, când am lansat Start&Grow, am propus echipei Microsoft să ne sprijine tocmai pentru că ne doream un partener care să se implice în program și dincolo de partea financiară. Pe parcursul acestui an, am avut alături nu doar un partener pe sfaturile căruia să ne putem baza, ci și unul la inițiativa căruia am lansat, sub umbrela Start&Grow, un concept precum BizSpark Camp, eveniment dedicat dezvoltatorilor și startup-urilor din tehnologie. Iar faptul că echipele de antreprenori din program vor continua colaborarea cu Microsoft și după încheierea Start&Grow 2010 ne bucură cu atât mai mult”.
Le mulțumim tuturor partenerilor și beneficiarilor implicați în aceste proiecte și promitem să începem 2011 în forță!

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Microsoft România, la a 14-a aniversare"

Post a Comment