Sunday, January 9, 2011

Opt motive pentru un server

Cuvintele server și rețea evocau imaginea unor camere imense pentru computere din cadrul unor corporații, administrate de către specialiști tehncii, izolați în birouri fără ferestre. Din fericire, vremurile s-au schimbat.
Astăzi, rețelele bazate pe servere pot fi întâlnite în peste 20% din micile companii americane cu mai mult de un PC, un procentaj în continuă creștere, după cum afirmă analiștii. Mai mult, serverele și rețelele au intrat în firmele cu mai puțin de cinci PC-uri, pe măsură ce utilizatorii văd eficiența și productivitatea unei rețele partajate.
Cine sunt oamenii care administrează aceste rețele bazate pe servere? Dacă aveți propria afacere, s-ar putea să fiți chiar dvs. Sau poate managerul de birou, speciaulul de marketing sau ofițerul financiar, oamenii de afaceri obișnuiți, ce au cunoștințe tehnice suficiente pentru a conduce o companie”.
"Văd tot mai multe companii mici care rulează servere, chiar și birouri de o persoană", spune Laura DiDio, anaul specializat pe companiile mici pentru Yankee Group, o firmă de cercetare tehnologică din Boston."Acestea vă permit să profitați mai bine de investiția făcută".

O privire asupra a doi utilizatori

Mai jos voi evidenția motivele pentru care o companie mică are nevoie de un server (computer care oferă servicii, funcții și o administrare centralizată a stațiilor de lucru, denumite clienți). Dar mai întâi vom vedea de ce au acești utilizatori rețele bazate pe servere în birouri.
DiDio însăși este un astfel de utilizator. Ea lucrează part-time în locuința sa din suburbie, deci trebuie să profite la maximum de investiția în tehnologie."Am două laptop-uri acasă, două conexiuni broadband separate, trei linii telefonice și un server tip Microsoft Small Business Server", spune ea.
Serverul este cel ce îi impulsionează sistemul. Îi permite lui DiDio să își centralizeze și să își protejeze datele de pe PC, să monitorizeze fișierele, să faciliteze realizarea copiilor de siguranță și să lucreze eficient cu clienții, astfel încât aceștia să primească aceleași servicii de la biroul său de acasă ca și din cel al companiei din Boston.
"Deținerea unui server îmi permite să mă mișc mai repede, să instalez orice aplicații doresc și să proiectez o imagine profesională", spune ea.
Harry Brelsford, un furnizor de tehnologie și autor din Bainbridge Island, Washington, este un alt adept. El rulează trei PC-uri client și un server de la birou, unde oferă consultanță pentru 20 de companii în domeniul tehnologic, și, de asemenea, scrie și cărți despre tehnologie (a publicat 10 până acum).
"Deținerea unui server și a unei rețele mi-au sporit eficiența", spune Brelsford.
"Dacă am nevoie de un fișier, știu exact de unde să-l iau. Veți avea mai multă încredere în stabilitatea sistemului, indiferent la ce îl supuneți. Pur și simplu, vă puteți face treaba mai bine, și nu veți fi tras înapoi de arhive inadecvate, de fișiere dezorganizate, de o putere scăzută de procesare sau de pierderea datelor", afirmă acesta.
Atât DiDio, cât și Brelsford spun că serverele de la Dell sau de la HP care se situează sub 1.000 $, combinate cu Windows Small Business Server 2003 de la Microsoft (ediția Standard costă 599$), reprezintă pachete atractive pentru managerii preocupați de costuri. Ediția Standard
mai include și Microsoft Exchange Server 2003.
Ray Boggs, vice președintele unei companii mici de cercetare, localizată la domiciliu, care lucrează pentru IDC, Framingham, din Massachussets, este de acord. Spune că micile companii pot beneficia de tehnologia client / server, acelea cu mai mult de 15 computere fiind cele mai câștigate, datorită ofertelor ce vor apărea pe piața de software și hardware.
"Prețurile pentru servere scad, iar funcționalitatea se îmbunătățește", spune Boggs

Opt motive pentru care vă trebuie un server

Pe baza reacțiilor acestor analiști și a altora, iată opt motive pentru a achiziționa un server pentru compania dvs, în loc de a vă descurca fără server sau de a vă limita la o rețea peer-to-peer.
  1. Puteți face ordine în haos
    Prin centralizarea datelor pe server, puteți administra mai bine informațiile critice pentru companie. Partajarea fișierelor și a altor informații între PC-uri devine mai simplă, precum și transferul de date între PC-uri. Și, după cum evidențiază DiDio, PC-urile mai vechi pot fi reutilizate prin încărcarea datelor pe un server." Mulți oameni cumpără servere și aleg să-și arunce vechile computere și laptop-uri" , spune ea.
  2. Vă puteți proteja datele facilitând realizarea de copii de siguranță
    Două caracteristici ale Windows Small Business Server 2003, de exemplu, permit utilizatorilor să își protejeze mai bine bunurile simplificând realizarea copiilor de siguranță și restaurarea informației critice. Caracteristicile sunt Backup Configuration Wizard și Volume Shadow Copy.
  3. Puteți colabora mai bine în calitate de companie
    Nu doar că este mai ușor să partajați informații având o rețea baată pe server, dar Windows Small Business Server 2003 conține Windows SharePoint Services, un software ce le permite angajaților și altor membri ai echipei să colaboreze pe Web. Cu SharePoint, primiți un portal intranet al companiei, cu o interfață adecvată pentru utilizatori, pentru a vă organiza și pentru a partaja informația. Este livrat împreună cu resurse și documente ajutătoare. Un server este obligatoriu dacă doriți să rulați aplicații tip line-of-business, cum ar fi soluțiile contabile de la Microsoft Business Solutions, pe mai multe PC-uri.
  4. Puteți implementa o forță de lucru mobilă
    Serverele permit celor care lucrează în afara biroului să aibă acces la rețea de la distanță, putând pune în comun informații cu cei care călătoresc, fac naveta sau lucrează în afara sediului companiei. Prin Remote Web Workplace, utilizatorii Windows Small Business Server 2003 pot avea acces la informații prin Internet. Cei care nu lucrează la birou se pot conecta la rețeaua intranet a companie via SharePoint.
  5. Puteți partaja accesul broadband de mare viteză
    "Un catalizator al vânzărilor de servere printre companiile mici este posibilitatea oferirii accesului la internet de mare viteză în rețea",spune Boggs de la IDC."Dacă am o companie cu trei sau mai multe conturi dial-up, e timpul să îmi iau un server și să trec la broadband. "Amortizarea invesției se va face rapid, prin creșterea productivității, spune el.
  6. Puteți configura noi computere, puteți adăuga utilizatori și puteți instala noi aplicații mai repede și mai ușor
    Vă așteptați la o dezvoltare? Administrând datele dintr-o locație centrală, puteți coordona mai bine adăugarea de noi PC-uri, licențe software și aplicații. De asemenea, puteți administra mai bine firewall-urile și puteți monitoriza amenințările la adresa datelor dvs., puteți instala mai ușor soluții de protecție împotriva virușilor și de detecție a intrușilor.
  7. Câștigați mai multă putere de procesare
    Un server vă poate supraîncărca rețeaua, stocând volume mari de date, eliberând unități de memorie și oferind posibilitatea PC-urilor individuale să lucreze mai bine. Micile companii de astăzi au nevoie de o putere mai mare de procesare pentru a rula servicii Web, pentru a administra site-uri pe Internet, pentru a realiza newsletter-e, pentru a folosi instrumente și aplicații mai sofisticate, spune DiDio. (Boggs estimează că din ce în ce mai mulți utilizatori casnici vor cumpăra servere pentru a găzdui proiectele studenților, facilitând folosirea PC-urilor ca laboratoare educaționale, dar și pentru a veni în întâmpinarea adolescenților care cumpără jocuri online și alte aplicații sofisicate.)
  8. Puteți avea un aspect mai profesional — și puteți colabora mai bine cu clienții
    Programele pentru servere, cum ar fi Windows Small Business Server 2003 vă permit să integrați conturile e-mail (AOL, Yahoo!, Hotmail, etc.) într-unul singur, găzduit de companie, îmbunătățindu-vă astfel imaginea în fața clienților și a partenerilor." Puteți avea mai multe identități de la o adresă centrală de e-mail", afirmă Brelsford." Un server poate face micile companii să arate mai mari decât sunt în realitate", adaugă DiDio, "Nu numai că vă permite să profitați de investiția făcută; vă oferă un aspect mai profesional în fața celor cu care faceți afaceri". Cum știți că este timpul să cumpărați un server
    • Aveți două sau mai multe conturi dial-up în companie.
    • Aveți nevoie să centralizați și să organizați datele (nu reușiți întotdeauna să găsiți ceea ce vă trebuie).
    • Aveți nevoie să partajați echipamente, cum ar fi imprimantele sau faxurile, între două sau mai multe PC-uri (rețeaua peer-to-peer ar necesita multe cabluri și fire de care v-ați împiedica).
    • Trebuie să simplificați realizarea copiilor de siguranță pentru a vă asigura datele.
    • Aveți angajați care călătoresc, care fac naveta în mod frecvent, care lucrează în afara companiei și care doresc să se conecteze la o rețea.
    • Ați putea beneficia de un intranet (angajații care călătoresc sau care fac naveta uită uneori să vă spună acet lucru).
    • Aveți nevoie de un spațiu mare de stocare (iar PC-urile dvs., deja încărcate, fac fată cu greutate atunci când adăugați informații noi).
    • Ați dori să rulați programe de contabilitate sau alte aplicații line-of-business pe mai mult de un PC.
    • Compania dvs crește și plănuiți să adăugați noi computere și să aduceți noi angajați (felicitări!).
    • Sunteți pus pe treabă: doriți un aspect profesional (care să vă arate mai puternic decât sunteți în realitate).
    • PC-urile dvs sunt vechi, vechi, vechi și doriți să scăpați de ele. Un server facilitează migrarea.
    • PC-urile dvs sunt vechi, vechi, vechi și doriți să le păstrați. Un server preia din încărcătura acestora.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

comments

0 Responses to "Opt motive pentru un server"

Post a Comment